You are not logged in.

Read the FAQ and Knowledge Base before posting.
WiFi not emulated and not supported!!
We won't make a 3DS/2DS emulator.



#1 2017-06-22 17:48:24

Retenor
Member
Registered: 2017-06-22
Posts: 5

Entering Action Replay Cheats manually fails.

So after plenty of time of browsing around these forums, I've finally managed to use some Cheats for Pokemon Platinum. However, I've followed this threads instructions:

https://forums.desmume.org/viewtopic.php?id=10836

And of course there's one single cheat missing in the usrcheat.dat file.

It would be this one:

Have All Accesoires(L+R)
94000130 fcff0000
b2101ee0 00000000
e0004e14 00000024
99999999 99999999
99999999 99999999
99999999 99999999
99999999 00099999
ffffffff 00000000
20004e38 0000007f
d2000000 00000000

I have now tried about 5 times to manually add the cheat (even found another version of it), but it just wouldn't work in game, while all others do just fine.
Any suggestions?

Offline

#2 2017-06-22 18:06:23

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,659

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

use latest build from appveyor, there are 100 bugs with cheats in older versions.

Offline

#3 2017-06-22 18:49:59

Retenor
Member
Registered: 2017-06-22
Posts: 5

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

Would that be Version 0.0.0.41 from abour 2 months ago?

Offline

#4 2017-06-22 19:00:47

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,659

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

The page google led you to has the text "LATEST BUILD" which does not look like a button, but is.

Offline

#5 2017-06-22 19:36:54

Retenor
Member
Registered: 2017-06-22
Posts: 5

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

So I downloaded the Version (Console says Jun 10 2017, so i guess that should be it), but some of the codes still won't work. Even some of the usrcheat.dat. Maybe those codes are just not working, but thanks anyways!

Offline

#6 2017-06-22 21:25:55

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,659

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

I can't add cheats to usercht.dat. We don't make that file.

Cheating takes brains. When I google that cheat I find only european websites in non-english languages. Are you using the EU rom? Maybe the cheat isn't in your US usercht.dat because it isn't for US roms.

Offline

#7 2017-06-24 08:04:03

AsPoke3172
Member
Registered: 2010-04-21
Posts: 110

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

Zeromus, that's was Pokemon Platinum in German version (Game ID = CPUD A73F8261)

Retenor, what you got that codes coming from? From Project Pokemon or Supercheats or any websites? Are you using PokeSav or PokeGen or anything?

Offline

#8 2017-06-25 21:09:55

fintogive
Member
From: USA
Registered: 2014-04-11
Posts: 223
Website

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

Retenor wrote:

So I downloaded the Version (Console says Jun 10 2017, so i guess that should be it), but some of the codes still won't work. Even some of the usrcheat.dat. Maybe those codes are just not working, but thanks anyways!


make sure jit recompiler is off with cheats.  cheats dont work very well with it.

Offline

#9 2017-06-25 22:15:34

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,659

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

recompiler vs cheats bugs are supposed to all be fixed now

Offline

#10 2017-06-25 23:00:51

fintogive
Member
From: USA
Registered: 2014-04-11
Posts: 223
Website

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

they are? last i checked the recompiler has a mayjor slow down if pointer codes are used.  was that fixed?

Offline

#11 2017-06-26 01:01:30

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,659

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

No.
1. That's not a bug.
2. This guy has bugs
1+2 = don't tell him not to use the jit to avoid bugs if the jit doesnt have bugs

Offline

#12 2017-07-11 10:09:28

Retenor
Member
Registered: 2017-06-22
Posts: 5

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

(Sorry for not responding for so long, was very busy)
I used cheats mainly from codejunkies, of course the UK versions.
Some are from spieletipps.de (Yes, I am German).

I've tested some more, the EXP multiplier cheats from the usrcheat database (or from other sources as well) won't work either. Others just do fine.
I'll try to experiment around some more and reply if I figure something out. Any more suggestions would be highly appreciated of course

Offline

#13 2017-07-11 15:13:56

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,659

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

i just used the first x64 multiplier cheat I found on diamond USA and it worked.
I blame your cheats. Cheating takes brains. All the cheats youre finding are probably for the wrong game. Likely mislabeled.

Offline

#14 2017-07-12 09:12:00

Retenor
Member
Registered: 2017-06-22
Posts: 5

Re: Entering Action Replay Cheats manually fails.

God damnit, but well, thanks.
So even the usrcheat.dat has some errors in it.
I'm off looking for cheats again anyways, cheers!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB