You are not logged in.

Read the FAQ and Knowledge Base before posting.
WiFi not emulated and not supported!!
We won't make a 3DS/2DS emulator.



#1 2010-01-06 15:57:58

DJ_SPotlight
Member
Registered: 2010-01-06
Posts: 2

resume desmume after setting pause not possible

hi,

first i like to say: desmume is great! I got it today and its amazing. just one thing is horrible:

about 10 minutes ago i played supermario64 (and it worked fine), but after i set desmume to pause-mode i could not go on anymore. also shut down the whole program and restarting it had no effect! when i click on emulation-menu and then on pause (which was still locked) nothing happened. so for now i am not able to go on playing anything.
loading a new rom does nothing too! is that a bug or am i just to stupid for that prog?

please help...

greetz

the DJ

Offline

#2 2010-01-06 16:01:29

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,613

Re: resume desmume after setting pause not possible

if you think that closing the program and restarting it had no effect, then you are mistaken. it is normal in 0.9.5 for the pause option to be broken and sticky but restarting the emulator fixes it.

Offline

#3 2010-01-06 16:05:18

DJ_SPotlight
Member
Registered: 2010-01-06
Posts: 2

Re: resume desmume after setting pause not possible

look... it´s not my first time working with a computer. i use several much more difficult softwares! restarting a program normaly fixes a prob, but this emulator doesn´t work at all after restarting 10 times or more. thats not just an illusion...

edit: but your the man, so... what about that:

could a game effect this problem? if this is possible i said nothing! if it is the games fault, is there a possibility to fix a game ? or any other idea?

Last edited by DJ_SPotlight (2010-01-06 16:11:13)

Offline

#4 2010-01-06 16:39:10

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,613

Re: resume desmume after setting pause not possible

when games crash in the emulator, they appear to pause it and it wont unpause. so yes, it has to do with the game. if a game freezes this way theres nothing you can do about it. mario64 shouldnt be crashing. perhaps youre using bad cheat codes or a broken rom. But after you restarted the emulator and opened a rom, the emulator wasnt paused. You must be running a rom which crashes immediately, or doing something else weird.

Offline

#5 2010-01-24 14:38:31

Napalm
Member
Registered: 2010-01-24
Posts: 1

Re: resume desmume after setting pause not possible

i have the same problem. i paused pokemon platinum, and now i cant resume.
YES, i restarted the emulator, i even restarted my computer.... pause is still on.

please do not say we can resume it, because we cant. we just cant.

Offline

#6 2010-01-24 18:34:18

Goldenix
Member
Registered: 2009-12-28
Posts: 4

Re: resume desmume after setting pause not possible

How about deleting Desmume.ini ?

Offline

#7 2010-01-24 19:23:27

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,613

Re: resume desmume after setting pause not possible

so youre telling me, when you open the emulator and then open the rom the game just sits at a white screen and is paused? were you using cheats?

Offline

#8 2011-04-09 01:05:26

lennyh
Member
Registered: 2011-04-09
Posts: 2

Re: resume desmume after setting pause not possible

I got the same problem now
pls tell us a way to make it work again
i dont want to start from the beginning again sad
im lost!!!

Offline

#9 2017-05-21 22:57:08

momo09
Member
Registered: 2017-05-21
Posts: 1

Re: resume desmume after setting pause not possible

I solved it by pressing load save state from and closing the pop up

Offline

#10 2017-05-22 02:35:49

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,613

Re: resume desmume after setting pause not possible

what popup?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB