You are not logged in.

Read the FAQ and Knowledge Base before posting.
WiFi not emulated and not supported!!
We won't make a 3DS/2DS emulator.



#1 2016-10-04 19:29:12

kingGustave
Member
Registered: 2016-10-04
Posts: 13

about X432R performance and filter HELP !!

first I am sorry if Desmume x432R is not supported in here (I heard that made by some Japanese people ?? )
but in case there is someone resourceful and knowledgeable please reply

I really like 3D smoothing from x432R by increasing Desmume render resolution from 384p up to 784p
my rig can only handle 384p for stable gameplay 55 - 60 fps, Lenovo Y410P, vga nVdia with adequate VRAM
I can get stable flat 60 fps on Desmume native resolution, but I prefer Hi_res for 3D renderer
I turn on setting 'Use dynamic recompiler' @Menu > Config > Emulation Settings
and I turn on CPU Power Saving
also I use frameskip tolerance 3
my question is :

- how to make Desmume x432r stable at 60 fps for 384p ? I only got 55 - 60 fps ... and its bugging me because when fps drop below 60 there is lag and the sounds is a bit rigged

- is there a way to turn ON Filter for Hi-Res ? Because when I switch to Hi-Res, all the filter from Desmume in unavailable. My favorite filter is 2XSal, I can only use filter on native Desmume resolution. Which is in my humble opinion is NOT preferable ... the 3D quality significance is just too great compared with Desmume X432R Hi-Resolution

EDIT : Basically I want stable gameplay at 60 fps with latest Desmume X432R, and I want filter 2xSal to be enabled on Hi-Res 384p

post here if you know something. thx b4

Last edited by kingGustave (2016-10-04 19:40:40)

Offline

#2 2016-10-04 19:56:49

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 4,508

Re: about X432R performance and filter HELP !!

We don't make x432r and this is not the x432r forum.

Offline

#3 2016-10-04 20:03:09

kingGustave
Member
Registered: 2016-10-04
Posts: 13

Re: about X432R performance and filter HELP !!

thanks for replying !

ahh sorry...
I am newbie
so I apologize that I mention X432R in here

OK then
I will change the question then,
is Desmume gonna make Hi-Resolution available for the future ?
because the quality different is very noticeable
and make some people don't want to go back to native resolution (one of them is me)

Offline

#4 2016-10-04 21:08:00

fintogive
Member
Registered: 2014-04-11
Posts: 179

Re: about X432R performance and filter HELP !!

ditch x432r. and download the latest build of the official build. it supports higher resolution more than x432r did and has better filters in open gl mode too.

https://drive.google.com/uc?export=down … mkza0J0bzA

Offline

#5 2016-10-04 21:16:09

kingGustave
Member
Registered: 2016-10-04
Posts: 13

Re: about X432R performance and filter HELP !!

EDIT : SOLVED !
nail it !
The setting for higher resolution is called HD Prescalling
it's in Menu > Config > 3D Settings > HD Prescalling (increase as needed)

-------------------------------------------------

Thanks finto !

just now I tried your suggestion, Desmume build r5561
and try to setting this and that
but somehow I can't found where the Hi-Res setting is ?
please can you teach me how

Last edited by kingGustave (2016-10-04 21:20:11)

Offline

#6 2016-10-04 21:45:59

fintogive
Member
Registered: 2014-04-11
Posts: 179

Re: about X432R performance and filter HELP !!

also if you switch to opengl you can use the option under the prescale such as the tex scale options or smoothing options

Last edited by fintogive (2016-10-04 21:46:15)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB