You are not logged in.

Read the FAQ and Knowledge Base before posting.
WiFi not emulated and not supported!!
We won't make a 3DS/2DS emulator.



#1 2007-05-18 18:12:40

sniperrifle
Member
Registered: 2007-05-17
Posts: 3

configure syntax error

I downloaded the source code from the cvs, but when I tried to compile it (autogen.sh runs smoothly just a few warnings) the configure file exits with a syntax error:

./configure line 5505: syntax error near unexpected toke `GTK,'
./configure line 5505: `  PKG_CHECK_MODULES(GTK,'

I tried my best to figure out what the syntax error could be, but it seemed okay. The only reason I could come up with is that for some reason the GTK variable doesn't exist.

My distribution is Archlinux. I have all the required build tools installed and fully updated.

Thanks in advance

Offline

#2 2007-05-18 21:52:59

snkmad
Member
Registered: 2007-03-17
Posts: 141
Website

Re: configure syntax error

You need the gtk package.
Any repository have it.


Athlon 64 X2 3800+ / 2Gb DDR2 800Mhz
Geforce 8600GT 256MB / Windows XP PRO SP3
http://desmume.org/compatibility-list/

Offline

#3 2007-05-18 22:43:21

sniperrifle
Member
Registered: 2007-05-17
Posts: 3

Re: configure syntax error

I have the GTK & GTK2 packages...

Besides wouldn't a proper configure file exit telling me that. I've missed stuff in the past but it has never given syntax errors

Edit: Fixed it by installing:

pkg-config
mesa
libgl-dri
gtkglext


Edit:

Well I can now succesfully configure it, but when I run make I get an undefined reference to `register_gl_fun' error.

file: main.c line 241 target: desmume_glade_main.o

Last edited by sniperrifle (2007-05-18 23:41:32)

Offline

#4 2007-05-19 06:50:29

CyberWarriorX
Administrator
Registered: 2007-03-17
Posts: 9

Re: configure syntax error

I noticed that 'register_gl_fun' error too today when I was doing some tests on my Gentoo system. Works fine on my Ubuntu install though, so I'm guessing it's another package issue.

Offline

#5 2007-05-19 18:30:58

evilynux
Member
From: Montréal
Registered: 2007-03-17
Posts: 118
Website

Re: configure syntax error

CyberWarriorX wrote:

I noticed that 'register_gl_fun' error too today when I was doing some tests on my Gentoo system. Works fine on my Ubuntu install though, so I'm guessing it's another package issue.

I've just fixed the register_gl_fun stuff... cvs update. ;-)

Offline

#6 2007-05-19 23:24:05

sniperrifle
Member
Registered: 2007-05-17
Posts: 3

Re: configure syntax error

Yeah! Now it works. Thank you.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB