You are not logged in.

Read the FAQ and Knowledge Base before posting.
WiFi not emulated and not supported!!
We won't make a 3DS/2DS emulator.



#1 2009-04-26 13:05:00

Loxus
Member
Registered: 2009-04-26
Posts: 4

Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

When I try to trade a pokemon (more namely a machop for an abra in an early town) it says 'goodbye machop bla bla bla' and it sends away the machop, but then it just...stops.
Well, the game is still running, so it doesn't freeze or so, but nothing happens. I don't get the pokemon I was trading for, and I can't get out from the trade or anything.
What to do?

Offline

#2 2009-04-29 07:31:46

aion11
Member
Registered: 2009-04-29
Posts: 2

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

how can i trade pokemon in diamond version in desmume 0.9.2 emulator in my pc?is there any way to that?if any body knows that plz tell me.

Offline

#3 2009-04-29 13:39:42

shash
Administrator
Registered: 2007-03-17
Posts: 897

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

aion11: Don't post unrelated stuff in other peoples threads, please

Offline

#4 2009-04-29 14:43:53

Loxus
Member
Registered: 2009-04-26
Posts: 4

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

So, anyone has any answer? o_O

Offline

#5 2009-05-01 07:14:47

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 3,557

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Ask if anyone has an answer 50 more times. It will increase the likelihood of someone telling you the answer.

Offline

#6 2009-05-01 08:12:52

Loxus
Member
Registered: 2009-04-26
Posts: 4

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Ok, I'll try that tongue

Offline

#7 2009-05-02 17:05:42

XMSFel6
Member
Registered: 2009-02-27
Posts: 69

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Maybe it's just a bug and you'll have to wait to get it fixed, i dunno

I've never tried trading with anyone ingame like that. I might try on my free time and get back to you.

Offline

#8 2009-05-02 17:37:10

Loxus
Member
Registered: 2009-04-26
Posts: 4

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

XMSFel6 wrote:

Maybe it's just a bug and you'll have to wait to get it fixed, i dunno

I've never tried trading with anyone ingame like that. I might try on my free time and get back to you.

appreciate it smile

Offline

#9 2009-06-10 18:45:22

Crowned One
Member
Registered: 2009-06-10
Posts: 2

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

I have a request
Is anyone willing to trade me a magby or elekid or both with the item to make elekid evolve

I'm not sure that I have anything good, but I can try to get whatever you want that is in diamond

Offline

#10 2009-06-10 19:16:12

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 3,557

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

this isnt a pokemon forum. nobody here can trade with you.

Offline

#11 2009-06-10 19:45:02

Crowned One
Member
Registered: 2009-06-10
Posts: 2

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

o oops

Offline

#12 2009-06-13 00:22:40

XMSFel6
Member
Registered: 2009-02-27
Posts: 69

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Crowned One wrote:

I have a request
Is anyone willing to trade me a magby or elekid or both with the item to make elekid evolve

I'm not sure that I have anything good, but I can try to get whatever you want that is in diamond

lol wow tongue

Offline

#13 2009-08-01 21:01:37

IdoSC
Member
Registered: 2009-05-06
Posts: 85

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

I've checked my game to see if it happens too. It does.
Just to make the point, the trading function is regularly some function that needs a Wifi (previously a kind of cable or a wireless adapter in GBA).
Though the developers put a few "trading" NPCs over the game, which don't need a Wifi connection, you just complete their requirements and they give you whatever they're supposed to. So it doesn't occur because of a Wifi incompatibility problem, as much as a really novice programmer, nah, as much as a regular player can tell.
Anyways, i've made a video of that, and by the way that's the first thing I saw that Desmume doesn't support while NO$ supports, unless for speed, at least in that specific game (or series of games).
http://www.sendspace.com/file/m27rle

P.S, I recorded it using Desmume, and using a ffdshow codec, just to let you guys know. But since you guys programmed the program, I bet you have most (if not all) of the codecs you included there lol.

Another P.S, although the thread maker used 0.9.2, I used 0.9.4, and it still occurs.

Last edited by IdoSC (2009-08-01 21:03:48)

Offline

#14 2009-08-19 00:59:56

nut
Member
From: Bangkok, Thailand
Registered: 2009-07-06
Posts: 118
Website

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Me too! I tried it on my compiled 0.9.5 and that problem still occurs. Haven't try it on 0.9.4 and 0.9.2 yet, but I think it's the same because the trade function in Pokemon Diamond/Pearl/Platinum is grayed out. Will this be fixed in the next release?


I want to be a programmer.

Offline

#15 2009-08-19 06:58:03

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 3,557

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Let me check the schedule..... fixing pokemon trade function is right here on the list scheduled for 2012.

Offline

#16 2009-12-20 03:52:27

nOpe
Member
Registered: 2009-12-20
Posts: 1

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Happens here also, running desmume 0.9.4

zeromus wrote:

Let me check the schedule..... fixing pokemon trade function is right here on the list scheduled for 2012.

I thought this was supose to be a helping forum, not a sarcasm one ¬¬'
(Social fail)

Offline

#17 2009-12-20 05:06:47

nut
Member
From: Bangkok, Thailand
Registered: 2009-07-06
Posts: 118
Website

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Try 0.9.5. It is probably working now because it includes a fix from R2924. Haven't try it myself, just try it yourself and tell me if it works or not.


I want to be a programmer.

Offline

#18 2009-12-20 06:01:36

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 3,557

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Sarcasm IS help. It helps me. Get through the day.

Offline

#19 2009-12-22 20:21:01

lbalbalba
Member
Registered: 2009-03-13
Posts: 229

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

zeromus wrote:

Sarcasm IS help. It helps me. Get through the day.

Perhaps you need to go see a psychiatrist then.
tongue

Offline

#20 2009-12-23 10:07:04

Manivo
Awesome Possum
Registered: 2009-02-15
Posts: 654

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Or the outside world.

Offline

#21 2010-02-05 15:13:17

2010
Member
Registered: 2010-02-05
Posts: 2

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

I have 2 identical laptops (2 kids) and on one I successfully installed version 0.9.5. The other laptop refused to run this version but 0.9.4 ran on it so I had both kids happy for a while. They play Pokemon Diamond and now guess what: on 0.9.5 it is possible to trade a pokemon but on 0.9.4 it's not possible (hangs as described above).
So I tampered with this laptop configuration and finally have 0.9.5 working as well. I thought my troubles were over... I was so very wrong...
Apparently the save stats of 0.9.4 are incompatible with 0.9.5. It says "error loading".
Can anybody help me to convert these save stats from 0.9.4 towards 0.9.5 readable save stats?
Is there a conversion tool available for this?
Being a c++ programmer, I'm always willing to assist developing an "import from 0.9.4" if someone can help me find my way around in the code.

Offline

#22 2010-02-05 18:07:27

zeromus
Radical Ninja
Registered: 2009-01-05
Posts: 3,557

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

don't use savestates. use save files. your save files from 0.9.4 should make it into 0.9.5. Of course, the faq discusses this. Theres no possible way for 0.9.4 savestates to get loaded in 0.9.5, too many of the internals of the emulator changed.

Offline

#23 2010-02-19 11:57:44

ganesha
Member
From: India
Registered: 2010-02-17
Posts: 11

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Try the new emulator like 0.9.5 or 0.9.6

Offline

#24 2010-03-08 08:55:12

2010
Member
Registered: 2010-02-05
Posts: 2

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

Many thanks for the tip of save files instead of savestats. I did a save in 0.9.4, copied it to the right spot for 0.9.5, launched 0.9.5 and it automatically loaded the sav. I again have 2 happy kids which makes me happy as well smile

Offline

#25 2010-08-04 13:28:39

skyrnnr87
Member
Registered: 2010-08-04
Posts: 1

Re: Pokemon Diamond/Pearl/Platinum trading

i cant trade in 0.9.5 either  how can i trade pokemon using that emulator, or can i transfer the save file to no gba ?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB